Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Con Wright ve Dr. Öğr. Üyesi Aylin Çakıroğlu Çevik ile “Zihinsel Yük Çalışması: TED Üniversitesi Örneği”

Günlük yaşantının çok önemli bir kısmını meşgul eden bakım emeğinin arka planında ne tür bir düşünme ve planlama/organize etme emeğinin yattığını araştırmak ve bakım emeğinin kadın-erkek çiftleri arasında ne şekilde bölüşüldüğünü anlamak/anlamaya çalışmak amacıyla, “Zihinsel Yük Çalışması: TED Üniversitesi Örneği” başlıklı bir araştırma gerçekleştirilmiştir. Bu nicel çalışma kapsamında, farklı pozisyonlarda çalışan TED Üniversitesi çalışanlarına anket uygulanmıştır. Çalışmanın veri toplama aşaması, 11 Ocak 2021 tarihinde başlamıştır. Çalışmanın sonuçları, 1 Mart 2021 tarihinde, Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Con Wright ve Dr. Öğr. Üyesi Aylin Çakıroğlu Çevik tarafından sunulmuştur. Equal Care Day Initiative adına Almut Schnerring’in katılımıyla gerçekleştirilen bu etkinlik, aynı zamanda, Türkiye’deki ilk Eşit Bakım Emeği Günü kutlamasıdır.