TED Üniversitesi - Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Merkezi İnsan Hakları İhlali Olarak Derin Yoksulluk: Kadın Yoksulluğu ve Çocuk Yoksulluğu

Tarih:  Date

TEDU Gender Podcast’in dördüncü bölümünde, merkezimizin gönüllü üyesi Burcu Sarı Karademir, Derin Yoksulluk Ağı Kurucusu değerli Hacer Foggo ile konuşuyor. Söyleşi öncelikle "derin yoksulluk" kavramının bir insan hakları ihlali olarak tanımlanmasının anlamını ve önemini hatırlatarak başlıyor. Daha sonra, yoksulluğun çok boyutlu bir yapısal sorunun semptomu olduğunun altı çiziliyor ve çözümün yapısal ve hak temelli olması gerektiği hatırlatılıyor. Kadın yoksulluğu, çocuk yoksulluğu, yoksulluk ve toplumsal cinsiyet rolleri, aile içinde yoksulluktan kaynaklı farklı güvensizliklerin varlığını anlamanın gerekliliği, gıda güvenliği ve okullarda temel beslenme gibi konulara değiniliyor. Son olarak, Hacer Hanım’ın birbirimize içimizi açmamızla başlayacak olan dayanışma yolculuğu ve umudu mesajlarıyla sona eriyor.

Spotify uygulamasından dinlemek için tıklayınız.

SoundCloud uygulamasından dinlemek için tıklayınız.

Podcast metnini okumak için tıklayınız.