Staj Duyurusu

Tarih:  -

Merkezimiz, 22 Ocak - 16 Şubat 2024 tarihleri arasında 20 iş günü boyunca görevlendirilmek üzere stajyer kabul edecektir.

Merkezimizde stajyer olarak görev almak isteyenler,

- Toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı ve toplumsal cinsiyet alanındaki çalışma ve tartışmalara ilgili,

- Lisans eğitimlerinin en az ilk iki yılını tamamlamış ve

- Çalışmalara 20 iş günü boyunca çevrimiçi ya da yüz yüze düzenli olarak katılım sağlayabiliyor olmalıdır.

Staj sürecinde yürütülecek çalışmalar, şunlardır:

1. Din ve Kadın Çalışması

- Bu çalışmada, başörtüsünü çıkaran kadınlarla ilgili literatür ve internet taraması yapılacaktır. Bu çalışma için Siyaset Bilimi ya da Sosyoloji Bölümü’nde öğrenci olmak tercih sebebi olacaktır.

2. Mekan Deneyimi Çalışması

- Bu çalışmada, bedenli özneler olarak kadınların mekana/mekanı alımlamaya dair deneyimleri üzerine fenomenolojik bir araştırma gerçekleştirilecektir. Bu çalışma için Mimarlık ya da Sosyal Bilimler alanlarında lisans/yüksek lisans öğrecisi ve İngilizce’ye hakim olmak tercih sebebi olacaktır.

3. Din, Bilim, Toplumsal Cinsiyet Çalışması

- Bu çalışmada, dindar insanların bilim algısı araştırılacak ve o algının bir parçası olarak toplumsal cinsiyet rollerine dair algı mercek altına alınacaktır. Bu çalışma için Siyaset Bilimi ve Sosyoloji Bölümü’nde yüksek lisans ya da doktora öğrencisi olmak tercih sebebi olacaktır.

4. Kadın, Barış, Güvenlik Çalışması

- Bu çalışmada, Birleşmiş Milletler, kadın, barış, güvenlik konuları ile ilgili infografik görseller hazırlanacak ve bu çerçevede Birleşmiş milletler takvimine dair arşiv oluşturulacaktır. Bu çalışma için grafik tasarım ve sosyal medyaya içeriği hazırlayabilen Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi olmak veya uluslararası ilişkiler konusuna ilgili Grafik Tasarım Bölümü öğrencisi olmak tercih sebebi olacaktır.

5. Kadın, Güvenlik, Mekan Çalışması

- Bu çalışmada, uluslararası seyahatlerde kadınların uğradığı her türlü şiddete dair gazete, belgesel, uluslararası örgütlerden veri ve arşiv çalışması gerçekleştirilecektir. Bu çalışma için Sosyoloji, Kadın Çalışmaları, Eleştirel Güvenlik, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanlarında öğrenci olmak tercih nedeni olacaktır.

6. Kadın Cinayetleri Çalışması

- Bu çalışmada, kadın cinayetlerine dair medya araştırması ve haber anlatılarına söylem analizi yapılacaktır.  Bu çalışma için İletişim ya da Sosyoloji Bölümü’nde lisans ya da yüksel lisans öğrencisi olmak tercih nedeni olacaktır.

Staj süreci Ankara’da ikamet eden stajyerlerle karma (yüz yüze veya çevrimiçi), Ankara dışında ikamet eden stajyerlerle çevrimiçi olarak yürütülecektir. Başvurmak isterseniz, merkezimizde staj yapma isteğinizin nedenlerini, yer almak istediğiniz çalışma alanını (lütfen yalnız bir alan belirtiniz) ve staj sürecinden beklentilerinizi açıkladığınız niyet mektubunuzu tarafımıza iletebilirsiniz. Niyet mektubunun Word ya da PDF dosyası olarak iletilmesi gerekmektedir.

Son başvuru tarihi: 8 Ocak 2024

Başvurular için iletişim adresimiz: genderstudies@tedu.edu.tr