Staj Duyurusu

Tarih:  -

Merkezimiz, 22 Temmuz - 16 Ağustos 2024 tarihleri arasında 20 iş günü boyunca görevlendirilmek üzere stajyer kabul edecektir.

Merkezimizde stajyer olarak görev almak isteyenler,

- Toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı ve toplumsal cinsiyet alanındaki çalışma ve tartışmalara ilgili,

- Lisans eğitimlerinin en az ilk iki yılını tamamlamış ve

- Çalışmalara 20 iş günü boyunca çevrimiçi ya da yüz yüze düzenli olarak katılım sağlayabiliyor olmalıdır.

Staj sürecinde yürütülecek çalışmalar, şunlardır:

Uluslararası İlişkiler Alanında Toplumsal Cinsiyet Konulu Faaliyetler Çalışması

• Bu çalışmada, uluslararası ilişkiler alanında gerçekleştirilen kongrelerde yer alan toplumsal cinsiyet konulu sunumlar araştırılacaktır. Bu çalışma için literatür araştırması  ve içerik analizi gerçekleştirebilmek, İzmir’de ikamet etmek ve mümkünse yüksek lisans öğrencisi olmak tercih sebebi olacaktır.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Planlarına Dair İzleme ve Değerlendirme Çalışması

• Bu çalışmada, üniversitelerin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Planlarına (GEP) dair izleme ve değerlendirme çalışması yürütülecektir. Bu çalışma için Excel kullanmayı bilmek tercih sebebi olacaktır.

Toplumsal Cinsiyet Konulu Web Sitesi Oluşturma Çalışması

• Bu çalışmada, toplumsal cinsiyet eşitliğini ve hak savunuculuğunu temel alan bir web sitesi tasarımı gerçekleştirilecektir. Bu çalışma için Grafik Tasarım ya da Görsel İletişim Tasarım Bölümlerinde 3. ya da 4. sınıf veya yüksek lisans öğrencisi, web sitesi hazırlama deneyimine/ilgili teknik programların bilgisine sahip ve İngilizceye hakim olmak tercih sebebi olacaktır.

Yaşlılık ve Toplumsal Cinsiyet Projesi

• Bu çalışmada, bir stajyer yaşlılık ve toplumsal cinsiyet ekseninde Türkiye ve dünyadaki güncel verinin taramasını ve analizini gerçekleştirilmesine yardımcı olacak. Bunun için basit analiz tekniklerini, analiz görselleştirmeyi bilen 3. ve 4. sınıf Sosyoloji, Psikoloji, Sosyal Hizmet, İstatistik, vb. alanlardan öğrenci tercih edilecektir. Ayrıca Türkiye ve dünyadaki yaşlılık ve toplumsal cinsiyet keşisimine dair yayımlanan belgeler, kurum ve kuruluş raporlarını inceleyecek 3. ve 4. sınıf öğrencisi (disiplin gözetmeksizin) bir stajyer görevlendirilecektir.

Staj süreci Ankara’da ikamet eden stajyerlerle karma (yüz yüze veya çevrimiçi), Ankara dışında ikamet eden stajyerlerle çevrimiçi olarak yürütülecektir. Başvurmak isterseniz, merkezimizde staj yapma isteğinizin nedenlerini, yer almak istediğiniz çalışma alanını (lütfen yalnız bir alan belirtiniz) ve staj sürecinden beklentilerinizi açıkladığınız niyet mektubunuzu tarafımıza iletebilirsiniz. Niyet mektubunun Word ya da PDF dosyası olarak iletilmesi gerekmektedir.

Son başvuru tarihi: 3 Temmuz 2024

Başvurular için iletişim adresimiz: genderstudies@tedu.edu.tr