Staj Duyurusu

TED Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Merkezi Staj Duyurusu

Tarih:  Date -

Merkezimiz, 18 Temmuz - 12 Ağustos 2022 tarihleri arasında 20 iş günü boyunca görevlendirilmek üzere stajyer kabul edecektir.

Merkezimizde stajyer olarak görev almak isteyenler,

- Toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı ve toplumsal cinsiyet alanındaki çalışma ve tartışmalara ilgili ve

- Lisans eğitimlerinin en az ilk iki yılını tamamlamış olmalıdır.

Staj sürecinde yürütülecek çalışmalar, şunlardır:

1. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Konulu Derslere Dair İçerik Araştırması:

-   Bu çalışma için iletişim fakültelerinin herhangi bir bölümünden ya da sosyoloji bölümünden mezun, sosyal bilimlerin herhangi bir alanında yüksek lisans öğrencisi, toplumsal cinsiyet farkındalığına sahip ve bu konuda temel dersleri almış ya da temel eserleri okumuş olmak tercih sebebi olacaktır.

2. Türkiye'de Kadın Hareketleri Çalışması:

-   Bu çalışmayı yürütecek olan öğretim üyemiz staj çalışmalarının gerçekleştirileceği tarih aralığında İzmir’de ikamet edeceği için, stajyer adayının İzmir’de ya da İzmir’in ilçelerinde yaşıyor olması tercih sebebi olacaktır.

3. Eğitim ve Toplumsal Cinsiyet Çalışması:

-   Bu çalışma için sosyal bilimler alanından, iyi derecede İngilizce biliyor ve eğitim ve toplumsal cinsiyet ilişkisi üzerine çalışmayı istiyor olmak tercih sebebi olacaktır.

4. Türkiye Siyasal Hayatı ve Toplumsal Cinsiyet Çalışması:

-   Bu çalışma için Siyaset Bilimi ya da Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinde öğrenci ve Türkiye siyasal hayatına ilgili olmak tercih sebebi olacaktır.

5. Aile ve Toplumsal Cinsiyet Çalışması:

- Bu çalışma için aile ve toplumsal cinsiyet konusuna ilgili ve bu konu üzerine çalışmayı istiyor olmak tercih sebebi olacaktır.

6. Çeviri Çalışmaları:

-   Bu çalışma grubu için İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümlerinde öğrenci ya da bu bölümlerden mezun olmak tercih sebebi olacaktır.

Staj süreci Ankara’da ikamet eden stajyerlerle karma (yüz yüze ve çevrimiçi), Ankara dışında ikamet eden stajyerlerle çevrimiçi olarak yürütülecektir. Başvurmak isterseniz, merkezimizde staj yapma isteğinizin nedenlerini, yer almak istediğiniz çalışma alanını ve staj sürecinden beklentilerinizi açıkladığınız niyet mektubunuzu tarafımıza iletebilirsiniz. Niyet mektubunun Word ya da PDF dosyası olarak iletilmesi gerekmektedir.

Son başvuru tarihi: 07 Haziran 2022

Başvurular için iletişim adresimiz: genderstudies@tedu.edu.tr