Staj Duyurusu

Tarih:  Date -

Merkezimiz, 16 Ocak - 10 Şubat 2023 tarihleri arasında 20 iş günü boyunca görevlendirilmek üzere stajyer kabul edecektir.

Merkezimizde stajyer olarak görev almak isteyenler,

- Toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı ve toplumsal cinsiyet alanındaki çalışma ve tartışmalara ilgili,

- Lisans eğitimlerinin en az ilk iki yılını tamamlamış ve

- Çalışmalara 20 iş günü boyunca çevrimiçi ya da yüz yüze düzenli olarak katılım sağlayabiliyor olmalıdır.

Staj sürecinde yürütülecek çalışmalar, şunlardır:

1. Suriyeli Kadınların Medya Temsilleri Çalışması:

- Bu çalışmada, Türkiye’ye göç etmiş Suriyeli kadınların ana akım ve alternatif medyada yer alan temsillerinin niceliksel ve niteliksel analizi gerçekleştirilecektir. Bu çalışma için iyi derecede İngilizce bilmek, temel bir sosyal bilim eğitimi almış ve mümkünse yüksek lisans öğrencisi olmak tercih sebebi olacaktır.

2. Akademide Bakım Emeği Çalışması:

- Bu çalışmada, Türk akademik camiasında bakım emeğine ayrılan zaman (time-use survey) hakkında anket tasarlanacak ve yürütülecektir. Bu çalışma için farklı üniversitelerin uluslararası ilişkiler/siyaset bilimi bölümlerinde yüksek lisans öğrencisi olmak tercih sebebi olacaktır.

3. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Alanında Hak Temelli Çalışan STK’larda “Yaşlılık Ana Akımlaştırma” Çalışması

- Bu çalışma için toplumsal cinsiyet ve yaşlılık konularıyla ilgilenmek veya bu konular üzerine çalışmayı istiyor olmak, ayrıca Türkiye’de hak temelli çalışan STK’lar hakkında bilgi sahibi olmak  tercih sebebi olacaktır. Türkçe biliyor olma şartı aranmaktadır.

4. Eril Siyaset Çalışması:

- Bu çalışmada, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları konuşmalarının analizi gerçekleştirilecektir. Bu çalışma için Siyaset Bilimi ya da Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinde öğrenci ve toplumsal cinsiyet ve Türkiye siyasal hayatına ilgili olmak tercih sebebi olacaktır.

5. Din ve Kadın Çalışması:

- Bu çalışmada, başörtüsünü çıkaran kadınlarla ilgili literatür ve internet  taraması gerçekleştirilecektir. Bu çalışma için Siyaset Bilimi ya da Sosyoloji bölümlerinde öğrenci olmak tercih sebebi olacaktır.

6. Çeviri Çalışmaları:

- Bu çalışmada, merkez çalışma çıktılarının İngilizceye çevirisi gerçekleştirilecektir. Bu çalışma için İngiliz/Amerikan Dili ve Edebiyatı, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümlerinde ilk iki yılını tamamlamış ya da bu bölümlerden mezun olmak tercih sebebi olacaktır. Başvurular alındıktan sonra, adaylara bir metin gönderilecek ve değerlendirmeler bu metnin çevirisi üzerinden yapılacaktır.

Staj süreci Ankara’da ikamet eden stajyerlerle karma (yüz yüze veya çevrimiçi), Ankara dışında ikamet eden stajyerlerle çevrimiçi olarak yürütülecektir. Başvurmak isterseniz, merkezimizde staj yapma isteğinizin nedenlerini, yer almak istediğiniz çalışma alanını (lütfen yalnız bir alan belirtiniz) ve staj sürecinden beklentilerinizi açıkladığınız niyet mektubunuzu tarafımıza iletebilirsiniz. Niyet mektubunun Word ya da PDF dosyası olarak iletilmesi gerekmektedir.

Son başvuru tarihi: 28 Aralık 2022

Başvurular için iletişim adresimiz: genderstudies@tedu.edu.tr